Office Joga sa Martinom – vežba za vratnu regiju B92

Postavljeno dana 26. June 2017 - 22:09

Izvor: www.b92.net

Posao vam je "sedeći"? Ako spadate u ovu grupu poznat vam je osećaj napetosti u vratu, glavobolje i problemi sa vidom.

Da biste se oslobodili napetosti najvažnije je da tokom rada pravite pauze, kao i da van posla radite kratke vežbe koje mogu da vam poboljšaju stanje.

Office Yoga predstvalja koncept krtatkih ciljanih vežbi izvedenih iz varijacija joga položaja. Bezbedne su za izvođenje i mogu se ponavljati više puta, npr tokom pauza radnog dana. Za njihovo izvođenje nije potrebno presvlačenje niti posebna oprema. Vežbe koje su ovde predstavljene imaju za cilj da otpuste napetost u leđima, vratnoj regiji i ramenom pojasu. Oslobađaju prokrvljenost zglobova šaka, prstiju, karlice i kukova od dogog sedenja i kucanja za računarom. Utiču na bolje raspoloženje i uspostavljaju psihičku centriranost i balans.

Koncept Martinine Office Yoge www.hathayoga.rs baziran je na dugoročnom radu sa zaposelnim osobama i razumevanjem njihovih potreba. Osmišljen je tako da ne zapostavlja cilj same joge i njen značaj.

Neki od glavnih vodećih ciljeva koji se primenjuju u programu su :

- Pravilnost izvodjenja položaja kako bi niihov efekat bio efikasniji - Dublje povezivanje sa sobom (osvešćivanje svojih unutrašnjih potreba i želja), okrenutost ka sebi ili “vraćanje sebi” - Nepristrasna nevezanost, prihvatanje okoline i uspostavljenje harmoničnih odnosa - Slobodno ispoljavanje unutrašnje vedrine - Oslobađanje od samokritičnosti - Zaštita od preterane senzitivnosti - Uspostvaljanje dubokog unutrašnjeg mira i psihofizička centriranost

Sekvence antistres programa uključuju vežbe pravilnog i potpunog disanja, duboka i efikasna istezanja, vežbe za poravnanja i stabilizaciju, psihofizicku relaksaciju.

Office Yoga sa Martinom - vežba sa vratnu regiju

 

PROČITAJTE JOŠ:

Yoga terapija za energizaciju kičme i ramena (VIDEO)

Yoga terapija za kičmeni stub i poravnjanje (VIDEO)

Office Yoga sa Martinom- terapija za šake i prste (VIDEO)

Office Yoga sa Martinom - terapija za ramena i ruke (VIDEO)

Yoga terapija za rameni pojas, vratni deo i dublji dah (VIDEO)

 

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8